Google Analytics: een uniek inkijkje in het gedrag van jouw websitebezoekers

Google Analytics is een door de wereldwijd gebruikte zoekmachine gratis tool die je van dienst is bij het verzamelen van statistieken over je websitebezoekers. De tool vertelt je hoeveel bezoekers je op je pagina hebt ontvangen, maar ook via welk kanaal ze op jouw pagina terechtkwamen en hoe ze zich op jouw website gedragen (welke pagina’s bezoeken ze het vaakst, wanneer besluiten ze je pagina te verlaten?). Zelfs hun geografische locatie kan Google Analytics redelijk nauwkeurig in kaart brengen. Het is de meest uitgebreide gratis tool voor het tracken van websitebezoekers en wordt daarom door veel ondernemers gebruikt. Wil jij hier als ondernemer mee gaan beginnen? Of gebruik je de tool al, maar twijfel je of je er wel alles uithaalt? Besteed Google Analytics dan uit aan Webactueel. Onze specialisten dragen graag zorg voor de inrichting, ondersteuning en analyse. Zo hoef jij geen tijd meer te steken in het monitoren en interpreteren van de resultaten, maar profiteer je wel van maximale informatie omtrent je websitebezoekers. Informatie die je helpt om je website te optimaliseren. Want: des te meer traffic, des te hoger zal ook de conversie zijn.

Onze
opdrachtgevers

Inzicht in bezoekersgedrag, content, vindbaarheid en campagne-effecten

Om van Google Analytics gebruik te maken, plaats je eerst een trackingcode op je website. Is dit op de juiste manier gebeurd? Dan verstuurt jouw website, zonder dat je er nog iets voor hoeft te doen, alle bezoekersdata door naar deze handige tool. Geen enkele activiteit die op jouw pagina plaatsvindt, hoeft nu nog onopgemerkt te blijven. Een juiste installatie geeft je nauwkeurig inzicht in:

  • De doelgroep die je website bezoekt
  • De bronnen waar websitebezoekers vandaan komen
  • Hoe bezoekers zich (chronologisch) op je website gedragen
  • Op welke pagina bezoekers besluiten je website te verlaten

Behalve inzicht in het bezoekersgedrag levert Google Analytics ook inzicht in je content, online vindbaarheid en effect van je campagnes op. De resultaten kun je per gewenste periode bekijken: per dag, per week of per maand bijvoorbeeld. Bovendien kun je de statistieken naast de cijfers van dezelfde periode vorig jaar bekijken. Zo verkrijg je inzicht in hoe je het op de lange termijn doet en welke bewegingen daarin zijn waar te nemen. Op basis van je conclusies kun je je marketingactiviteiten aanpassen.

BINNEN 24 UUR TERUGKOPPELING

Start vandaag nog met jouw uitdaging!

Klaar voor de start? Wij komen graag meer te weten over jouw uitdaging! Wij bespreken en bekijken graag de mogelijkheden samen met jouw! Wil je direct contact? Neem gerust direct contact op!

Google Analytics: haal eruit wat erin zit met de ondersteuning van Webactueel

Google Analytics is niet de enige tool voor het tracken van het gedrag van websitebezoekers. De grote pluspunten zijn echter het gratis gebruik en het feit dat de toepassing uitgebreide mogelijkheden biedt. Daarom kiezen de meeste ondernemers ervoor om met Google Analytics te werken. De vele mogelijkheden vormen tegelijkertijd een valkuil. De gemiddelde gebruiker weet onvoldoende van het afstellen en analyseren van de tool, waardoor belangrijke statistieken en zodoende inzichten verloren kunnen gaan. Bovendien kan het je als onervaren gebruiker veel tijd kosten. Wanneer je Google Analytics aan Webactueel uitbesteedt, kun je erop rekenen dat al je doelstellingen inzichtelijk worden gemaakt.

DIRECT CONTACT

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!