Met zoekmachine-optimalisatie hoger ranken in de organische zoekresultaten

Zoekmachine-optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd, is een manier om je website hoger te laten ranken in de organische zoekresultaten van Google. Met de organische zoekresultaten worden de niet-betaalde zoekresultaten bedoeld. Het is belangrijk om te weten dat je je met SEO echter niet op de zoekmachine zelf, maar op de gebruiker richt. Het doel is dan ook gebruikers van informatie te voorzien die het beste aansluit op hun zoekopdracht en dus hetgeen waaraan ze behoefte hebben. Om dit te realiseren, scannen zoekmachines alle beschikbare websites om te bepalen of de inhoud ervan voor een bepaalde doelgroep of zoekopdracht geschikt is. Of de content op jouw pagina uiteindelijk relevant genoeg wordt geacht, is iets wat op basis van complexe algoritmen wordt bepaald. Deze geautomatiseerde formules worden door Google niet vrijgegeven, maar professionals als Webactueel zijn op de hoogte van belangrijke ranking factoren die bijdragen aan online succes. Dat betekent een verbeterde naamsbekendheid, meer leads en meer conversies.

Heb jij als ondernemer geen ervaring met zoekmachine-optimalisatie of heb je hier eenvoudigweg geen tijd voor? Besteed je SEO dan aan ons uit! Ons full-service bureau, dat garant staat voor maatwerk websites die resultaat opleveren, zorgt er graag voor dat jouw website zich naar de top kan bewegen.

Onze
opdrachtgevers

De drie elementen van zoekmachine-optimalisatie

SEO oftewel zoekmachine-optimalisatie bestaat uit verschillende elementen, te weten:

De eerste twee punten betreffen interne oftewel on-page factoren. Ze vinden nu eenmaal plaats op je eigen website. Linkbuilding betreft externe zoekmachine-optimalisatie. Alle drie dragen ze bij aan een stabiel hogere score binnen de organische zoekresultaten. Onder technische optimalisatie vallen bijvoorbeeld de indexeerbaarheid en de snelheid van je website. Met content wordt de inhoud van je website bedoeld. Dit kan geschreven content, maar ook foto’s en video’s zijn. Met linkbuilding bouw je autoriteit op; elke backlink naar jouw website wordt gezien als een stem daarvoor. Niet alleen op je website, maar ook op je sociale media speelt zoekmachine-optimalisatie een rol. Ook daar is het van belang om actief te blijven met waardevolle content. Webactueel is je ook op dit vlak graag van dienst.

BINNEN 24 UUR TERUGKOPPELING

Start vandaag nog met jouw uitdaging!

Klaar voor de start? Wij komen graag meer te weten over jouw uitdaging! Wij bespreken en bekijken graag de mogelijkheden samen met jouw! Wil je direct contact? Neem gerust direct contact op!

Wij gebruiken enkel door zoekmachines geaccepteerde SEO-technieken

Wereldwijd bestaan er maar liefst een miljard websites. En alhoewel je niet met alle pagina’s hoeft te concurreren, geeft dit getal wel aan hoe belangrijk het is om zoekmachine-optimalisatie toe te passen om positief op te vallen. Elke ondernemer weet anno nu zijn weg naar het wereldwijde web te vinden en probeert zich daar zo aantrekkelijk mogelijk aan potentiële klanten te presenteren. Je als ondernemer puur focussen op zo hoog mogelijk scoren lijkt dan dé oplossing, maar is een keuze waarmee je jezelf slechts in de vingers zult snijden. Google staat namelijk voor waardevolle content en ‘bestraft’ foutieve zoekmachine-optimalisatie methodes. SEO technieken die niet in het belang zijn van gebruikers, worden dan ook bestreden. Wil jij jezelf garanderen van een stijging in de zoekresultaten en streef je naar lange termijn resultaten? Webactueel weet hoe het zoekmachine-optimalisatie op een effectieve én verantwoorde manier aanpakt. Wil je meer weten? In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je er graag meer over.

DIRECT CONTACT

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!