Technische SEO: de basis van een goede vindbaarheid

Technische SEO, wat houdt dat precies in? Bij het horen van de term SEO denken we al gauw aan zoekwoorden en de strategische plaatsing daarvan in websitecontent. De waarheid is dat dit slechts een deel van de Search Engine Optimization is. Technische SEO richt zich op zijn beurt namelijk op de technische aspecten van je website. Deze zijn essentieel voor de gebruikservaring en daarmee ook voor de ranking van jouw website in de organische resultaten van een zoekmachine. Naast content en autoriteit is techniek dus de derde van de drie belangrijkste pijlers van zoekmachineoptimalisatie. De technische SEO van jouw website vormt de basis voor de goede vindbaarheid daarvan. Schort het aan de technische kant? Dan wordt het voor bezoekers een stuk lastiger om jouw website te vinden en te bereiken. Webactueel helpt je graag met het aanbrengen van verbeteringen. Wij pakken alle elementen aan die ervoor zorgen dat jouw website op dit moment minder goed functioneert. Dit doen we aan de hand van de Google algoritmen.

Onze
opdrachtgevers

Welke aspecten vallen er zoal onder technische SEO?

Wanneer we het over technische SEO hebben, hebben we het over veel uiteenlopende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de structuur van je website, de snelheid waarop deze draait en de juiste indexatie. Zitten deze zaken niet goed in elkaar, dan zal het je nooit lukken om een toppositie binnen de organische zoekresultaten van Google te bereiken. Bij het optimaliseren van de techniek van jouw website houden we ons onder andere bezig met:

  • De indexatie van je website (o.a. heldere navigatiestructuur, XML en HTML sitemap)
  • De laadsnelheid van je website
  • Goede URL’s (kort, beschrijvend en leesbaar)
  • Het aanpassen van eventuele duplicate content
  • Unieke metatitels en -beschrijvingen
  • De veiligheid van je website

Een goede technische SEO zorgt voor een optimale gebruikerservaring. Maar ook voor de Google robots is het belangrijk dat jouw website SEO-technisch optimaal functioneert. Is dat niet het geval, dan kunnen zij jouw website niet goed crawlen. Dat is het automatisch doorzoeken van je website om deze te indexeren. Lukt dit de robots niet, dan zul je geen goede positie in de zoekresultaten kunnen verkrijgen.

BINNEN 24 UUR TERUGKOPPELING

Start vandaag nog met jouw uitdaging!

Klaar voor de start? Wij komen graag meer te weten over jouw uitdaging! Wij bespreken en bekijken graag de mogelijkheden samen met jouw! Wil je direct contact? Neem gerust direct contact op!

Op naar een toppositie binnen de zoekresultaten

Wil jij weten hoe het zit met de technische SEO van jouw website? Onze specialisten voeren graag een analyse voor je uit en zullen alle technische aspecten beoordelen. Elk punt wordt duidelijk in kaart gebracht en aan je teruggekoppeld. Sommige ondernemers doen dit zelf, maar het is verstandig om hiervoor een professional als Webactueel in te schakelen. Onze specialisten weten van de hoed en de rand wat betreft technische SEO en kunnen ervoor zorgen dat jouw website binnenkort aan alle technische eisen voldoet. Zo baan jij je weg naar de topposities binnen de organische zoekresultaten. Na onze technische analyse bedenken we een strategie om de geconstateerde struikelblokken te doen verdwijnen. We kiezen daarna de implementaties die het grootste effect zullen bewerkstelligen. Daarmee houdt onze dienstverlening niet op; we monitoren de ontwikkelingen nauwkeurig, zodat we aanpassingen in de technische SEO kunnen aanbrengen indien nodig.

DIRECT CONTACT

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!