Met local SEO in de lokale zoekresultaten verschijnen

Bij local SEO richt je je niet op landelijk niveau op (potentiële) klanten, maar op regionaal niveau. Locatiegerelateerde zoekresultaten worden in toenemende mate belangrijk. Wil je als onderneming een zo groot mogelijk doelgroep naar je website trekken, dan is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Het is dan niet alleen zaak om aan de reguliere SEO te werken, maar ook om aandacht te hebben voor de local SEO. Je wilt namelijk ook in de lokale zoekopdrachten verschijnen. Zo word je zichtbaar voor personen die naar een bepaald bedrijf, product of dienst in een specifieke regio zoeken. Stel je voor dat je workshops macarons maken organiseert in Nieuwegein. Iemand die naar een dergelijke workshop op zoek is, zal ook specifiek naar de plaatsnaam zoeken. Een workshop volg je bij voorkeur nu eenmaal niet aan de andere kant van het land. Door een plaatsnaam aan je zoekwoorden toe te voegen, verkrijg je een hoge ranking in de lokale zoekresultaten.

Zeker wanneer er veel concurrentie op jouw gebied is, is local SEO belangrijk. Bied jij fietsverhuur in het centrum van Amsterdam aan, dan zul je logischerwijs meer lokale concurrenten moeten aftroeven dan wanneer je workshops macarons maken in Nieuwegein geeft. Om hierin te slagen, heb je een sterke local SEO strategie nodig. Onze specialist gaat er graag mee aan de slag.

Onze
opdrachtgevers

Google My Business

Local SEO? Klinkt als een fluitje van een cent, zal je misschien denken. Maar met alleen het toevoegen van een plaatsnaam aan je zoekwoord ben je er nog niet. Want hoe vaak zoekt men wel niet via Google Maps? Ook voor die personen wil je zichtbaar kunnen zijn. Wil je in deze zoekresultaten naar voren komen, dan is Google My Business noodzakelijk. Men beschikt dan meteen over gegevens als je adres, telefoonnummer en openingstijden. Google wil klanten zo goed mogelijk voorzien van relevante resultaten. Ook het geschikte lokale adres zorgt zo voor een betere ranking in de zoekresultaten.

BINNEN 24 UUR TERUGKOPPELING

Start vandaag nog met jouw uitdaging!

Klaar voor de start? Wij komen graag meer te weten over jouw uitdaging! Wij bespreken en bekijken graag de mogelijkheden samen met jouw! Wil je direct contact? Neem gerust direct contact op!

Hoe kan Webactueel je helpen met je local SEO?

Bij local SEO komt meer kijken dan je denkt. Daarom starten we bij Webactueel altijd eerst met een uitgebreide kennismaking. Tijdens dit gesprek kun je ons van alles vertellen over jouw bedrijf en de doelgroep en maak je je behoeften en wensen kenbaar. Wanneer wij een helder beeld hebben kunnen schetsen, gaan we over tot het uitvoeren van een analyse. Hoe scoort jouw website en welke zoekwoorden zijn van belang binnen de branche? Ons gedetailleerde onderzoek geeft inzicht in wat jouw onderneming nodig heeft om lokaal beter gevonden te kunnen worden. Hieruit vloeit een op maat gemaakte strategie voort. Onze professionals voeren vervolgens de local SEO implementaties voor je uit. De resultaten ervan monitoren we. Waar nodig sturen we bij. Jouw ideeën en feedback worden gedurende het gehele traject zeer op prijs gesteld. Door onze krachten te bundelen lukt het ons samen om jouw local SEO helemaal op orde te krijgen. dit wordt gebruikt, worden grote sprongen vooruit gemaakt. Ook dit kunnen we voor je meenemen wanneer je besluit deze klus aan ons over te laten. Kunnen wij je van dienst zijn? Neem vandaag nog contact met ons op om een kennismakingsgesprek te plannen waarin we alle mogelijkheden van structured data met je doornemen.

DIRECT CONTACT

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!