Jouw website migratie professioneel laten aanpakken

Website migratie, wat is dat? Misschien ben je wel een enorme beelddenker en komt het beeld van een website die z’n koffers pakt in je op. Eigenlijk zit je dan al behoorlijk in de goede richting. Website migratie heeft namelijk wel iets weg van een verhuizing. Verander je de structuur van je website? Vervang je je oude website door een nieuwe? Dan moeten je URL’s worden aangepast. Die moeten namelijk op de juiste manier doorverwijzen naar de corresponderende nieuwe pagina’s. Heb je hier nog nooit eerder mee te maken gehad, dan is de kans groot dat website migratie je onbekend is. Helemaal niet erg, want Webactueel staat graag voor je klaar. Het doel van website migratie is het verwijzen van specifieke URL’s naar nieuwe, corresponderende URL’s. Dit gebeurt middels een redirect, oftewel een permanente verwijzing. Zo is de oude pagina niet meer vindbaar en neemt de nieuwe pagina de waarde ervan over. Ook bezoekers kunnen deze probleemloos vinden.

Onze
opdrachtgevers

Waarom weegt website zo zwaar?

Er kunnen verschillende redenen voor website migratie bestaan. Hierbij kun je denken aan:

  • Aanpassing, uitbreiding of inkrimping van de websitestructuur
  • Een volledig nieuwe website met bijbehorende nieuwe URL’s
  • Lancering van een volledig nieuw domein
  • Dubbele websites die op verschillende domeinen actief zijn
  • Andere benamingen voor je URL’s
  • Omzetting van http- naar een beveiligde https-omgeving

Bij website migratie komt meer kijken dan je wellicht zou vermoeden. Het is namelijk een behoorlijk technisch verhaal. Alhoewel sommige CMS systemen het je vandaag de dag mogelijk maken om dit ook zelf te doen, is voldoende kennis en ervaring noodzakelijk. De URL mapping, oftewel het koppelen van de oude en de nieuwe webpagina’s, dient namelijk correct te gebeuren.

Wat er kan gebeuren als je geen website migratie uitvoert? Het achterwege laten van deze actie leidt bijna zeker tot verlies van je toppositie binnen de zoekresultaten. Zo loop je dus veel potentiële klanten mis. Ook kan het zo zijn, dat een groot deel van je websitearchief uit de zoekmachines verdwijnt. Daardoor komen bezoekers op niet-bestaande pagina’s uit. Website migratie is overigens ook van invloed op onder andere je online marketing activiteiten. Zonder de juiste redirect kun je in de eerste plaats al geen correcte metingen uitvoeren. Dat betekent dat je niet weet waar je staat of hoe je het doet ten opzichte van je concurrenten.

BINNEN 24 UUR TERUGKOPPELING

Start vandaag nog met jouw uitdaging!

Klaar voor de start? Wij komen graag meer te weten over jouw uitdaging! Wij bespreken en bekijken graag de mogelijkheden samen met jouw! Wil je direct contact? Neem gerust direct contact op!

Kleine en grote projecten tot in uiterst detail uitgevoerd

Ongeacht wat voor jouw organisatie de reden is voor website migratie, wanneer je hieraan begint, wil je er zeker van kunnen zijn dat de verhuizing van je content en URL’s zorgvuldig wordt aangepakt. Verlies je verkeer naar je website of autoriteit binnen je niche, dan kan dit namelijk verstrekkende gevolgen hebben. Bij Webactueel ben je in goede handen. Onze ervaren specialisten hebben al tal van opdrachtgevers naar volste tevredenheid begeleid bij hun website migratie. Voor zowel kleine als grote projecten draaien we onze hand niet om. We stellen een effectieve strategie en planning op en nemen deze met jou door. Ben je akkoord? Pas dan gaan we aan de slag met onze website migratie, waarbij we geen enkel detail over het hoofd zien.

DIRECT CONTACT

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!