Linkbuilding: een SEO-component die niet over het hoofd mag worden gezien

Linkbuilding is een term die binnen de marketingwereld inmiddels niet meer weg te denken is. Bij linkbuilding gaat het om het verkrijgen van links van pagina’s van derden. Deze noemen we ook wel backlinks. Je verkrijgt deze wanneer derden besluiten een link naar jouw website of webwinkel op hun eigen pagina te plaatsen. Zo kunnen bezoekers direct naar jou worden doorgestuurd. Een backlink wordt door zoekmachines als Google gezien als een stem voor jouw website. Dit betekent dat het je met linkbuilding lukt om een sterkere positie in de organische zoekresultaten te realiseren en meer autoriteit binnen jouw niche op te bouwen. Linkbuilding is anno nu dan ook nog een van de meest belangrijke ranking factoren om organisch -oftewel zonder advertenties- beter gevonden te worden. Niet alleen omdat links tot de belangrijkste rangschikkingsfacetten van SEO behoren, maar ook omdat zoekmachinebots content op jouw website ontdekken door links te volgen. Maar hoe bouw je nu het juiste linkprofiel op? Webactueel is je hierbij als expert op dit gebied graag van dienst.

Onze
opdrachtgevers

Een linkbuilding strategie die jouw ranking ten goede komt

Ter volledigheid: er bestaan drie soorten links die bijdragen aan een sterke SEO:

  • Interne links: links op je website naar je eigen content
  • Uitgaande links: links op je website die naar andere websites verwijzen
  • Backlinks: links van andere websites die naar de jouwe leiden

Het zijn vooral de backlinks die de populariteit van je website verhogen. Zij vormen de basis van je online reputatie. Dat betekent tegelijkertijd dat je externe websites die naar jouw pagina linken zorgvuldig moet uitkiezen. Een link die afkomstig is van een betrouwbare, gezaghebbende website zal je een hoge waarde opleveren. Het tegenovergestelde geldt echter ook: backlinks afkomstig van minder betrouwbare websites kunnen je reputatie schaden, met alle gevolgen van dien. Het proces van linkbuilding is dan ook veel meer dan enkel het benaderen van derden om links op hun pagina te plaatsen. Webactueel kent de algoritmen van Google en weet welke websites verifieerbare, onderbouwde en waardevolle content bieden. Zo zorgen we ervoor dat links naar jouw website veel link juice, oftewel waarde hebben. Je kunt erop rekenen dat onze zorgvuldige strategie jouw ranking ten goede komt.

BINNEN 24 UUR TERUGKOPPELING

Start vandaag nog met jouw uitdaging!

Klaar voor de start? Wij komen graag meer te weten over jouw uitdaging! Wij bespreken en bekijken graag de mogelijkheden samen met jouw! Wil je direct contact? Neem gerust direct contact op!

Content als basis voor succesvolle linkbuilding

Wanneer het over linkbuilding gaat, ga je niet over één nacht ijs. Om een goede linkbuilding strategie te formuleren, is sterke, waardevolle content een absolute must. Dat is dan ook het eerste waarop onze experts zich focussen wanneer je als ondernemer de wens hebt om met linkbuilding meer autoriteit op te bouwen. Je wilt immers voorkomen dat bezoekers een link volgen en vervolgens vrijwel direct vertrekken omdat je website een onvoldoende sterke indruk achterlaat of niet aan hun wensen of vragen beantwoordt. Het begint dus bij de inhoud. Webactueel is een full-service bureau en kan je van dienst zijn met je content marketing strategie, zoekwoordenonderzoek en -optimalisatie en ijzersterke copywriting. Staat dat als een huis? Dan verleggen we de focus naar linkbuilding. Wij zorgen voor relevante links van betrouwbare websites, mooi verspreid over de tijd en daarbij gebruikmakend van verschillende keywords. Onze hoge kwaliteitseisen en stap voor stap aanpak garanderen je van maximale resultaten.

DIRECT CONTACT

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!

Heb je vragen of
wil je advies?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op!
Onze professionals staan je graag te woord!